Bindweefsel massage

Bindweefselmassage is een diepe massage uitgevoerd op de bindweefsellaag met als uiteindelijke de doel verbetering van de huidconditie en huidverstrakking. Het is een perfecte anti-aging behandeling!

Wat is bindweefsel?

Bindweefselmassage Bindweefselmassage

Bindweefsel is vergelijkbaar met het cement tussen de bouwstenen van een huis. Het houd de huid stevig en bij elkaar. Bindweefsel is een beschermer en is verantwoordelijk voor het transport van zuurstof, voedings,- en afvalstoffen. Naarmate we ouder worden hebben we een mindere doorbloeding in de huid. Door de afname van aanmaak van collageen en elastine neemt de stevigheid en het volume van het bindweefsel af. De huid zal verslappen en rimpels worden zichtbaar.

Wat doet bindweefselmassage?

Verklevingen in de huid beperken de doorbloeding en worden losgemaakt met de bindweefselmassage. De stofwisseling en doorbloeding wordt gestimuleerd waardoor de huid wordt aangezet tot celvernieuwing en versteviging. De fibroblasten die weer worden geprikkeld zorgt voor aanmaak van collageen en elastine. Tevens werkt deze huidverbeterende behandeling prachtig samen met een intensieve peeling.

Het beste resultaat

De bindweefselmassage geeft in kuurvorm het beste effect. Voor en na de kuur zal er een foto worden gemaakt.  Naarmate de kuur vordert wordt het weefsel soepeler en gaat de structuur van de huid er steeds beter uitzien. De huid raakt steeds beter doorbloed en afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Meestal is een kuur van 6 tot 12 behandelingen nodig. Een kuur bestaat uit 1 keer per week bindweefselmassage gedurende 6 weken, met daarna een rustpauze van 3 weken, vervolgens is het mogelijk weer 6 weken te behandelen, 1 keer per week. Ook is het mogelijk om een kuur te combineren met een intensieve peeling voor nog beter resultaat.