Huidoneffenheden

Onder huidoneffenheden verstaan we couperose, spinnaevi, bloedblaasjes, steelwratjes en ouderdomspigmentvlekken.


Couperosecouperose

Couperose ontsiert het gezicht met zichtbare rode adertjes. Dit zijn chronische verwijde haarvaatjes die ontstaan door een verminderde elasticiteit van de vaatwanden en kunnen zorgen voor de kenmerkende rode vlekken. Meestal bevind zich dit op de huid rond de neus en op de wangen. Ook enkele gesprongen adertjes (spinneavi) horen bij deze groep. Er zullen waarschijnlijk één of twee behandelingen nodig zijn. Bij een groter gebied zullen er meer behandelingen nodig zijn.


Bloedblaasjesbloedblaasjes550

Bloedblaasjes zijn onschuldige kleine felrode blaasjes die zich vooral voordoen op de romp, rug en decolete. Ze kunnen ook op het gelaat en de andere delen van het lichaam voorkomen. Ze komen wat vaker voor bij mensen boven de dertig en ontstaan meestal spontaan. Er zijn gemiddeld één á  twee behandelingen nodig.


Steelwratjes

Steelwratjes, of fibroom, zijn eigenlijk geen echte wratjes. Ze ontstaan spontaan, of door wrijving als een goedaardig gezwel in het bindweefsel en komen vooral voor in de hals, oksels, liezen of in het gezicht. Steelwratjes kunnen irriteren maar ze zijn vooral ontsierend. Meestal is na één behandeling het steelwratje al weg. Bij meerdere steelwratjes kijken we van te voren hoeveel behandelingen er nodig zijn.

steelwratten550


Pigmentvlekken en ouderdomsvlekken

Pigmentvlekken en ouderdomsvlekken zijn zichtbaar op de huid door een plaatselijke ophoping van pigment en wordt ook wel hyperpigmentatie genoemd. Vooral als deze vlekken in het gezicht, hals, decolleté of handen voorkomen, kan dat heel vervelend zijn. We behandelen deze vlekken zodat ze minder opvallen, in oppervlak verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. Dit gebeurt door middel van een intensieve Bio Surface peel van Dermalogica. Sommige pigmentvlekken kunnen worden verwijderd door middel van coaguleren.

pigmentvlekken550


Coaguleren

We gebruiken bij deze behandelingen een heel dun naaldje dat onder invloed van stroom de huidoneffenheden weg stolt/brand, ook wel coaguleren genoemd. Meestal ontstaat er een klein korstje na de behandeling. Het is van belang om na de behandeling rekening te houden met zon, sport en vochtige ruimtes. Meer informatie vind u bij de voor en na instructies.


Voor en nazorg bij de behandeling van huidoneffenheden

Bij het verwijderen van couprose en spineavi is het van belang dat de huid voor de behandeling niet teveel doorbloed is. Door de stuwing kan het de behandeling belemmeren. Denk bijvoorbeeld aan niet te heet of te lang douchen vlak voor de behandeling.

Als u een behandeling heeft ondergaan voor het verwijderen van huidoneffenheden dan zijn er een aantal punten erg belangrijk voor een goede genezing van de huid:

Alle behandelingen genezen door middel van kleine korstjes. Deze korstjes ontwikkelen zich in de eerste drie dagen na de behandeling. Het is dus erg belangrijk om dit plekje zoveel mogelijk met rust te laten. De genezing van het korstje zal ongeveer 7 tot 10 dagen duren. Het korstje valt er dan vanzelf vanaf. Hierna kan de huid soms wat rozig van kleur zijn. Het zou nog 2 tot 4 maanden kunnen duren voordat de huid weer op het juiste kleurniveau is.
Ga niet aan de korstjes peuteren of krabben! Hierdoor kunnen littekens ontstaan en dat zal niet ten goede komen voor het eindresultaat.
Gerdurende 72 uur:
– Dient u geen vochtige plekken te bezoeken. Het korstje kan zich namelijk dan niet goed vormen. Denk aan de sauna en douchen maar ook sporten is op de dag van behandeling af te raden. Door een te hoge doorbloeding kan het zich niet goed genezen kan er minder goed resultaat worden behaald.

– Geen gebruik te maken van cosmetica met irriterende ingrediënten. U krijgt na de behandeling een herstellende crème mee naar huis voor de plekjes. De Ultra Calming serie van Dermalogica is aan te raden. Let wel op dat je bij de reiniging voorzichtig met de korstjes om gaat. Dep de huid droog en ga niet wrijven. Dit geld voor de gehele gezingsduur.
Wees voorzichtig met UV straling! Voor een periode van minstens 4 weken! Blijf zoveel mogelijk uit de zon. Je dient een hoge beschermingfactor (30-50) te gebruiken na de behandeling. Ga je in die periode op vakantie? Dan is het beter om de behandeling uit te stellen en na je vakantie langs te komen.

Na 4 weken kan er weer een nabehandeling ingeboekt worden.
Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met mij op.